Startskott för arbete med det värmländska värdskapet | Region Värmland

Startskott för arbete med det värmländska värdskapet

[PRESSMEDDELANDE] Seminariet består av föreläsning och paneldebatt. Föreläsningen hålls av Jan Gunnarsson, VD Värdskapet AB och paneldebatten leds av moderator Lennart Persson (Nyhetsankare på SVT Aktuellt).

– Människor dras till platser där andra människor trivs. Platser man har goda minnen ifrån, som andra pratar gott om och där man blir väl bemött. Helt enkelt platser där man känner sig välkommen, säger Jan Gunnarsson.
Seminariet tar upp frågor som: Är vi tillräckligt bra på värdskap eller behöver vi vässa oss ytterligare för att vara konkurrenskraftiga? Hur skapar vi förutsättningar för gott värdskap?
Panelen består av Värmländska politiker och företagare. Tomas Riste (S), Region Värmland. Håkan Laack (S), Torsby. Peter Kullgren (KD), Karlstad. Angelica Rage (S), Forshaga. Lena Bergström, Hotel Frykenstrand. Tomas Willhelmsson, Equality Line. Tommy Johansson, MaxiMat Charlottenbergs köpcentrum. Anna Svensson, Kristinehamns konstmuseum. Dick Johansson, Klässbols Linneväveri.
– Värdskapsarbetet är en viktig del i utvecklandet av Värmland som en attraktiv region och det är oerhört roligt och inspirerande att så många som 150 personer är anmälda till vårt första seminarium. Det är en tydlig signal att värdskapsarbetet är en angelägen fråga, säger Jenny Höög, mottagarkoordinator för Projekt Attraktiva Värmland och ansvarig för värdskapsarbetet.

Kontaktperson
Stefan Westling
Kommunikatör/Communication Officer
Projekt Attraktiva Värmland
REGION VÄRMLAND
Box 1022, 651 15 Karlstad, Sweden
+46 54 701 11 22
www.regionvarmland.se/attraktivavarmland

Attraktiva Värmland är ett treårigt EU-projekt med Region Värmland som huvudman och samtliga 16 kommuner som medfinansiärer.
Målet med projektet är att locka fler besökare, inflyttare och företagsetableringar till Värmland.