Besked idag: Flyglinjen Torsby-Hagfors-Arlanda fortsätter | Region Värmland

Besked idag: Flyglinjen Torsby-Hagfors-Arlanda fortsätter

[PRESSMEDDELANDE] Idag på förmiddagen blev Trafikverkets nya upphandling av flygtrafik klar. Flyglinjen Torsby-Hagfors-Arlanda kommer att fortsätta som en sammanhållen flyglinje.
− Jag gläds med Hagfors och Torsby idag. Jag vill verkligen berömma kommunerna för deras engagerade arbete för att behålla flyglinjen. Dagens besked från Trafikverket kommer att gagna hela norra Värmland , säger Tomas Riste, regionråd, Region Värmland.
− Beskedet är mycket glädjande, eftersom flygtrafiken till Hagfors/Torsby har betydelse inte bara för de två kommunerna utan för det värmländska näringslivet i stort, säger Catarina Segersten Larsson, regionråd, Region Värmland.
Upphandlingen gäller de kommande fyra åren. Den operatör som Trafikverket valt för sträckan är Avies Sverige AB.
Mer information om upphandlingen finns på Trafikverkets webbplats: http://www.trafikverket.se/

För mer information, vänligen kontakta:
Tomas Riste, regionråd, tel 054-701 10 11
Catarina Segersten Larsson, regionråd, tel 054-701 10 12