Uppdrag kultur – På Slakteriet i Kil | Region Värmland

Uppdrag kultur – På Slakteriet i Kil

[PRESSMEDDELANDE] Hamburgare. Godis. Livesändning. Det är tre viktiga ingredienser för spännande samtal om kulturen i Värmland. För vad tycker unga är viktigt just nu? Det ska Uppdrag kultur ta reda på under lördagen den 10 mars.

Under fyra timmar kommer unga värmlänningar ha möjlighet att göra sina röster hörda om hur de vill utveckla kulturen i Värmland. På KilArena dukas det upp till world café: tuschpennor, färgpluttar, bordsdukar att anteckna på och en agenda som inte är satt. Under tiden ungdomarna processar fram sina frågor, skissar och bygger planer för hur kultur-Värmland ska se ut – nu och i framtiden – så kommer ett team med unga filmare från Film i Värmland följa med i processen och livesända.
Uppdrag kultur bjuder också in till chansen att få svaret på: Hur gör man om man vill leva sin dröm – i Värmland? Fem inbjudna gäster, unga och verksamma inom olika konstområden, ger sina berättelser om hur det varit och är att drömma stort och pröva lyckan.
Medverkande kulturverksamma är Ina Forsberg, artist (Sunne), Ismael Ataria, poet (Hagfors), Oskar Kardemark, fotograf (Karlstad), Josefine Alsén, Produktionsbyrån URBAN (Karlstad) och Niclas Barenfeldt, Produktionsbyrån URBAN (Kil).
Livesändningen kommer ni att hitta på www.regionvarmland.se/kulturplan, samt på UKM Värmlands sida på facebook.
Plats: KilArena, Industrigatan 1, Kil
Dag: Lördagen den 10 mars
Tid: Klockan 14-18
Målgrupp: Unga 13-26 år
Bakgrund: Under hösten och vinter har samtliga värmländska kommuner genomfört Kulturdialoger, som ett led i arbetet med den regionala kulturplanen. Omkring 700 personer har deltagit på dessa möten, men nästan inga har varit ungdomar. Bara i en kommun genomförde man en kulturdialog särskilt riktad till unga. Därför kommer nu Kils kommun tillsammans med Region Värmland att genomföra Uppdrag kultur, för att fånga upp inspel från unga i hela Värmland.
Information: Josefin Berger, 054-701 10 48
www.regionvarmland.se/kulturplan