Camp Riks | Region Värmland

Camp Riks

[PRESSMEDDELANDE] Helgen den 24-25 mars träffas ca 20 stycken ungdomar från hela Värmland på lägergården Solhagen utanför Säffle för att lägga grundstrukturen och ta de viktiga besluten om en av sommarens stora festivalhändelser. Lägret är döpt till Camp Riks och skjuter startskottet för arbetet med UKM Riksfestival 2012 – som i år arrangeras i Säffle.

I år är Värmland som har den stora äran att arrangera UKM Riksfestival igen. Senast Värmland stod värd för arrangemanget var 2006 i Deje. Efter att Säffle arrangerat en framgångsrik länsfestival 2011, så är det också Säffle som fått förtroendet att vara värdkommun för UKM Riksfestival 2012. Den
17-19 juni så kommer omkring 300 unga från alla UKM Sveriges medlemsregioner och kommuner att träffas på Medborgarhuset i Säffle och få uppleva en värmländsk Riksfestival.
För att många unga värmlänningar ska ha möjlighet att vara delaktiga i beslutsprocesserna arrangerar Region Värmland tillsammans med Arrangörsföreningen Promotorerna ett läger. Under helgen ska bland annat Riksfestivalens tema bestämmas. Resultatet av helgens workshopande, processande och diskussioner kommer sedan att utgöra ett underlag för arbetsgruppen att arbeta vidare med fram till festivalen i juni.
Vill man kika in i beslutsprocesserna kan man göra det genom att ta del av en livesändning från Solhagen. På det sättet kan den som inte har möjlighet att vara på plats ändå kan ta del av arbetet som inleds inför Riksfestivalen.
Livesändningen följs på: http://bambuser.com/channel/ukmlive
Plats: Solhagen lägergård
Dag: Lördagen 24/3- söndagen 25/3
Tid: 10.00 (lördag)- 16.00 (söndag)