Prisbelönta dansföreställningen STJERNE.* till Värmland | Region Värmland

Prisbelönta dansföreställningen STJERNE.* till Värmland

[PRESSMEDDELANDE] Dansföreställningen STJERNE.* kommer till Värmland under maj månad med två föreställningar för högstadiet i Kristinehamn.

STJERNE.* – är en prisbelönt ljudinstallation för två dansare.
Dansföreställningen STJERNE.*, koreograferad av Odd Johan Fritzøe, är en blandning av danskonst och humor men som också ger utrymme för en allvarligare tolkning. STJERNE.*, har sedan premiären 1998, tagit emot flera priser inom dans- och scenkonstområdet. Bland annat fick föreställningen scenkonstpriset från Dans- och teatercentrum år 2000 med motivationen ”konstnärligt mod och förmågan att kommunicera med en ung publik”.
Föreställningen genomförs i ett samarbete mellan Dans i Värmland och Dans i Nord-Trøndelag. STJERNE.* kommer till Värmland genom projektet Dansplattforn Värmland, som vill öka möjligheterna att uppleva professionella dansföreställningar i regionen och stöds av Kulturrådet.
Föreställningen spelas:
7 maj kl. 10.00 samt 12.00 på Djurgårdsskolan, Kristinehamn.
Välkomna!
Kontaktperson: