Pressinbjudan: DansExpo 2012 fredag 25 maj | Region Värmland

Pressinbjudan: DansExpo 2012 fredag 25 maj

[PRESSMEDDELANDE] Dansmässan på Stora torget firar 5 år.16 dansverksamheter, skolor, studieförbund och utbildningar från Värmland presenterar sina verksamheter genom marknadsstånd och från scen.
För andra året i rad genomförs koreografitävlingen för unga Skapa Dans, tävlingen där de mellan 15-21 år tävlar med egen koreografi och dans. Det vinnande bidraget går vidare till riksfinalen i höst. Publiken får möjlighet att rösta fram sin favorit bland bidragen, som då får ta emot publikens pris.
Jury: Christer Nerfont, Håkan Mayer, Susanne Renck-Kullgren, Tanja Tamminen och Isabell Johansson.
Dagen erbjuder givetvis massor av dans, en flashmob* där vem som helst kan delta (koreografi finns att lära in på dansivarmland.se), tipspromenad med fina priser, fika bland utställarna, och möjlighet att knyta nya, spännande kontakter.
Presenteras av Dans i Värmland, Ulrika Lassing, dansadministratör.
Varmt välkomna!
Arrangör: Dans i Värmland i samarbete med länets Danskluster med stöd av NBV, Karlstads kommun och Centrum Karlstad. Skapa Dans genomförs i av Dans i Värmland och Studiefrämjandet i samarbete med Dansstudion i Karlstad
Marianne Eriksson
Verksamhetsledare Dans i Värmland
E-post: marianne.eriksson@regionvarmland.se
Tider för DansExpo 2012
12.00 FLASHMOB
12.10 – 16.50 Mässa, framträdanden på scen, möjlighet att gå tipspromenad
16.50 FLASHMOB
17.00 – ca 19.00 Skapa Dans-tävling med omröstning av publikens favorit.
Pausunderhållning
*En flashmob är när en grupp människor plötsligt samlas, på en offentlig plats, och där gör någonting oväntat en kort period och sen skingras direkt efter.