Gymnasieungdomar vässas i värdskap | Region Värmland

Gymnasieungdomar vässas i värdskap

[PRESSMEDDELANDE] I samband med festivalen Putte i Parken 4-7/7 kommer 50 gymnasieungdomar från utbildningar som är certifierade av ServiceCollege att arbeta som funktionärer.

ServiceCollege är en kvalitetsstämpel som en utbildning kan få genom att ha ett nära samarbete med branschen den riktar sig mot. Genom att låta företagare påverka utbildningens innehåll ökar anställningsbarhet för eleverna.
Elever som läser på Hotell- och turismprogrammet, Restaurang – och livsmedelsprogrammet, Handelsprogrammet, Barn- och Fritidsprogrammet samt Ekonomiprogrammet ska alla ut i ett arbetsliv som ställer höga krav på elevernas förmåga att ge god service.
Att låta eleverna arbeta som funktionärer på Putte i Parken ger dem tillfälle att öva på olika servicekompetenser som efterfrågas av arbetslivet till exempel kundfokus, kommunikativ förmåga, initiativ- och samarbetsförmåga samtidigt som festivalarrangörerna genom elevernas insats får möjlighet att ge lite extra service till besökarna. Det blir ett samarbete alla tjänar på.
Genom ett samarbete mellan ServiceCollege och projekt Attraktiva Värmland kommer gymnasieungdomarna att få gå den webbaserade kursen ”Värdskap i Värmland”. Kursen är framtagen av projekt Attraktiva Värmland och vänder sig till alla som kommer i kontakt med besökare.
Målet med kursen är att ge ökad insikt i vikten av ett gott värdskap och vad som får människor att känna sig välkomna. Kursdeltagarna får även inblick i vad Värmland har att erbjuda besökare och potentiella inflyttare.
– Vi är glada över det här samarbetet och tror att kursen blir ett bra komplement till de kunskaper eleverna har med sig från skolan, säger Jenny Höög, mottagarkoordinator i Attraktiva Värmland.
– Utbildningen ger goda kunskaper som kommer väl till pass när eleverna ska ta emot, informera och hjälpa besökare under festivalen, säger Linda Larsson, projektledare för ServiceCollege.
Anneli Ekenberg
Handelslärare, Tingvalla gymnasiet samt lokal projektledare för ServiceCollege