Kampanj för ökad inflyttning | Region Värmland

Kampanj för ökad inflyttning

[PRESSMEDDELANDE] Vi behöver bli fler i Värmland. Att det råder brist på kvalificerad personal inom vissa yrkesgrupper är ett välkänt problem som på sikt kan hindra Värmlands utveckling. Genom den här kampanjen vill vi fånga presumtiva hemvändare via deras vänner, som visar att de saknar dem. Hela tänket går ut på att göra tvärt om. Vi vänder oss till de som bor i Värmland för att nå de som flyttat härifrån.

– Jag tror att de flesta län eller kommuner lagt ned tid och resurser på kampanjer i storstäder för att locka hem folk, men vi vill hellre låta värmlänningar bjuda in dem de saknar och tror skulle trivas här, säger Madeleine Norum på Region Värmland.
Kampanjen uppmanar värmlänningarna att gå in på www.varmland.se/2020 och bjuda in sina vänner via Facebook, LinkedIn eller mail. Den inbjudne vännen får en uppmaning att svara på några frågor om Värmland. I slutet av undersökningen har personen möjlighet att börja prenumerera på det nyhetsbrev vi skickar till potentiella inflyttare, få info om att följa oss på facebook.com/varmland (som idag har 17 200 gillare) eller få kontakt med Jenny Höög, projektets inflyttningskoordinator.

– Vi hoppas och tror att det ska uppfattas mer inbjudande och framför allt visa att vi är intresserade av en dialog med de som är intresserade att flytta hit, säger Madeleine Norum.
Läs mer om kampanjen här: /arbetar/storre-projekt/projekt-attraktiva-varmland/inflyttarkampanj

Madeleine Norum
E-post: madeleine.norum@regionvarmland.se

Projekt Attraktiva Värmland
Projekt Attraktiva Värmland är ett treårigt EU-projekt med Region Värmland som huvudman och samtliga 16 kommuner som medfinansiärer. Målet med projektet är att locka fler besökare, inflyttare och företagsetableringar till Värmland.