Värmland stort på Facebook | Region Värmland

Värmland stort på Facebook

[PRESSMEDDELANDE] Värmlands Facebooksida har på bara ett år fått 23 000 gillare och är den sida där flest är aktiva, om man jämför med andra svenska regioner och städer. Det visar en nyligen gjord kartläggning. Facebooksidan Värmland drivs av Region Värmlands projekt Attraktiva Värmland.

– Vår ambition är att sidan skall bli en mötesplats för värmlänningar och blivande värmlänningar. Värmland är berättarnas landskap. Facebook är en ypperlig kanal för berättande och utbyte av erfarenheter och kunskap. Resultatet av kartläggningen stärker oss i vårt arbete med sidan och ger tydliga signaler att vi jobbar i rätt riktning, säger Stefan Westling, kommunikatör i Projekt Attraktiva Värmland.
Den 31 januari 2012 lades den första uppdateringen ut på www.facebook.com/varmland och idag, ett år senare, har sidan över 23 000 gillare.
– I kartläggningen har vi jämfört den värmländska Facebooksidan med andra svenska regioners och städers närvaro på Facebook. Resultatet är tydligt: Värmland är bland de mest gillade sidorna och har störst aktivitet. Det sistnämnda är kanske det viktigaste och mest inspirerande resultatet. Ingen annan sida kommer i närheten av aktivitetsstatistiken det vill säga människor som aktivt väljer att interagera med sidan, säger Stefan Westling.
Tanken med den officiella värmlandssidan på Facebook är att den skall fungera som en plattform för information och dialog runt frågor som rör arbete, boende och upplevelser i Värmland. Målet är att locka fler människor att flytta till och etablera företag i Värmland.