Värmland deltar i Emigrantmässa i Nederländerna | Region Värmland

Värmland deltar i Emigrantmässa i Nederländerna

[PRESSMEDDELANDE] Projekt Attraktiva Värmland arrangerar Värmlands deltagande vid Emigrantmässan i Utrecht, Nederländerna, den 9-10 februari 2013.

– Vår medverkan syftar till att locka fler nederländare att flytta till och gärna även starta företag i Värmland. Varje år emigrerar 133 000 nederländare och Emigrantmässan i Utrecht besöks av cirka 11 000 personer, varav nästan hälften är intresserade av att flytta till Skandinavien, säger Madeleine Norum, projektledare för Projekt Attraktiva Värmland.
Medverkande i årets värmländska monter är: Arvika kommun, Eda kommun, Karlstads kommun, Munkfors kommun, Torsby kommun, Region Värmland, EURES/Arbetsförmedlingen och Tågmark din mäklare. Bland representanterna finns såväl politiker och tjänstemän från kommunerna som immigranter från Nederländerna som kan berätta om sina erfarenheter av att flytta till Värmland.
Värmland har varit representerat vid Emigrantmässan under ett flertal år och den gemensamma profileringen är viktig för Värmland. Erfarenheter från tidigare års mässor visar att många av mässbesökarna har ingående frågor kring livet i Värmland och hur man går tillväga för att hitta ett jobb eller starta ett företag här. En förhoppning är att hitta flyttintresserade med sådan kompetens som är svår att hitta i Värmland, för att stötta de värmländska företagen och offentliga organisationerna med kompetensförsörjning.
Här en artikel som vi gjort om Brenda och Michel Muys som flyttade till Värmland från Nederländerna. Brenda är en av de som följer med och medverkar i Värmlandsmontern under emmigrantmässan.
http://www.varmland.se/reportage/flytta-hit/vi-kanner-en-storre-frihet

Kontakt
Madeleine Norum, projektledare, Projektet Attraktiva Värmland
E-post: madeleine.norum@regionvarmland.se
Tel. 054-701 11 20
Attraktiva Värmland är ett treårigt EU-projekt med Region Värmland som huvudman och samtliga 16 kommuner som medfinansiärer. Målet med projektet är att locka fler besökare, inflyttare och företagsetableringar till Värmland.