Pressinbjudan: Projektet UMA förlängs och ökar fokus mot företag | Region Värmland

Pressinbjudan: Projektet UMA förlängs och ökar fokus mot företag

[PRESSMEDDELANDE] Projekt UMA, utveckling mot arbete, som riktar sig till personer som står utanför arbetsmarknaden har nu fått förlängd projektperiod. Europeiska Socialfonden har godkänt projektansökan och det kommande året utökas satsningarna mot näringslivet.

Genom UMA, Utveckling Mot Arbete, får deltagarna nya och unika möjligheter att komma tillbaka till arbetslivet. Projektet som pågått under tre år har visat mycket goda resultat med ett stort antal deltagare som gått vidare till jobb, praktik eller annan sysselsättning. Viktiga mervärden finns också i form av startade företag, ett antal registrerade mönsterskydd, varumärkesregistreringar och patentansökningar.
Flera kommuner i Sverige har visat stort intresse för den innovativa UMA-metoden och för att få en etablerad verksamhet i sin kommun. Även Arbetsförmedlingens utvecklingssektion i Stockholm har visat stort intresse för UMA.
Som en följd av de positiva siffrorna förlängs projektet med ett år och kommer att pågå fram till 28 februari 2014. Under förlängningen kommer UMA att ha ett ökat fokus på företag och företagskontakter.
Projektledningen bjuder nu in till en presskonferens för att berätta om vad man hittills uppnått, hur många som gått från arbetslöshet till sysselsättning och planerna för framtiden.

Tid: 2013-02-21 kl. 10.30
Plats: Kristinehamns folkhögskola
www.projektuma.se
www.kristinehamn.fhsk.se
Anmälan sker till Bengt Svahn, 0550-392 90, bengt@projektuma.se
Har du inte möjlighet att vara med går det bra att komma vid annat tillfälle. Hör då av dig med förslag på tid som passar dig.
Hjärtligt välkomna!

UMA, Utveckling Mot Arbete
UMA (Utveckling mot Arbete) finansieras av Europeiska Socialfonden (ESF). Övriga finansiärer är Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Region Värmland, Kristinehamns kommun, Storfors kommun och Filipstads kommun. Kristinehamns folkhögskola är projektägare.
UMA arbetar med personer som är utanför arbetsmarknaden. Projektets innovativa metod bygger på produkt- och tjänsteutveckling, som speglas över på det individuella arbetssökandet. Genom inriktningen mot produkt- och tjänsteutveckling kan UMA arbeta tillsammans med företag när det gäller olika former av utvecklingsarbete. En erfaren innovationsrådgivare är också knuten till projektet.