I Värmland är film bäst på bio igen

[PRESSMEDDELANDE] Biografdöden i Värmland verkar vara långt borta. Det visar en kartläggning som Film i Värmland har gjort av biografläget och som presenteras idag. Filmsatsningarna fungerar bra och prognosen talar för att 14 av 16 kommuner kommer att ha en digitaliserad biograf inom två år.

– Bild och ljud är återigen av hög kvalité på många av länets biografer och då kommer både ny och gammal publik till biograferna. Det här om något kan ses som ett bevis på att film är bäst på bio, säger Ninni Norlinder, biografutvecklare på Film i Värmland.
I den sammanställning som Ninni Norlinder har gjort framgår att tio av länets biografer är digitaliserade och att nio har påbörjat processen. Ytterligare fyra till fem biografer har varit aktiva under det senaste året, men i så liten omfattning att en digitalisering inte är aktuell.
Prognosen är att nästan alla Värmlands kommuner kommer att ha en digitaliserad biograf senast år 2014. Biograferna ser i allmänhet ljust på framtiden och många av de satsningar som har genomförts har fallit väl ut.
Några exempel på aktiviteter den närmaste tiden är en stumfilmsfestival i Nykroppa Folkets Hus i sommar, en seniorbiofestival i Skoghall i höst och operavisningar som just nu går väldigt bra på flera platser, till exempel i Filipstad.
– Vi ser att den insats som vi har gjort från Region Värmland har haft en stor betydelse för att läget är så lovande, säger Henrik Thorson, verksamhetsledare för Film i Värmland. Vår hjälp med ansökningar om stöd från staten, råd och tips och inte minst Region Värmlands digitaliseringsstöd har betytt mycket.

Ladda ner rapporten om biografläget här:

Kontakt:
Ninni Norlinder, Biografutvecklare, Film i Värmland