Unik praktikchans för 70 Karlstadselever | Region Värmland

Unik praktikchans för 70 Karlstadselever

[PRESSMEDDELANDE] Nu är det klart att ett 70-tal gymnasieelever får chansen till arbetslivserfarenhet i sommar på festivalen Putte i Parken. Eleverna studerar under modellen ServiceCollege i Karlstad och kommer att arbeta inom säkerhet, biljettinlösning i entrén och som informationsvärdar.

Mellan den 3 och 6 juli går musikfestivalen Putte i Parken av stapeln för andra året i Mariebergsskogen i Karlstad. Till stor del drivs festivalen av ideell arbetskraft i form av funktionärer som jobbar med alltifrån miljöarbete till säkerhet. Nu får eleverna på de gymnasieprogram som är certifierade av ServiceCollege på Tingvallagymnasiet och Hammarö Gymnasium möjlighet att medverka som funktionärer på festivalen för att prova på att arbeta med service i praktiken.
Att arbeta på festivalen är ett erbjudande till eleverna, det är helt och hållet frivilligt, men intresset har varit stort.
ServiceCollege är en modell som drivs av Region Värmland för att kvalitetssäkra utbildningar så att de uppfyller tjänstesektorns krav på relevans och kvalitet. ServiceCollege bedriver ett nära samarbete mellan skola och näringsliv för att förankra elevers kunskap inom service och förbereda dem inför arbetslivet.
– Det är jätteroligt att kunna involvera Karlstadungdomar i festivalen. Det är ett samarbete som är en win-win-situation för alla inblandade, säger Frida Persson, funktionärsansvarig på Putte i Parken.
Samarbetet mellan Putte i Parken och ServiceCollege startades redan inför 2012 års festival då ca 50 elever medverkade. I år utökas samarbetet med ytterligare cirka 20 funktionärsplatser så att fler gymnasieelever har möjlighet att delta. I projektet ingår även en värdskapsutbildning, som tagits fram av Region Värmland, där de undervisas i värdskap och Värmlandskunskap.
Eleverna kommer att arbeta inom säkerhet, biljettinlösning i entrén och som informationsvärdar, områden som alla handlar om att välkomna festivalbesökare från hela landet till Putte i Parken och Karlstad.