Pressinbjudan: SMF leder till studier och arbete | Region Värmland

Pressinbjudan: SMF leder till studier och arbete

[PRESSMEDDELANDE] Torsdag 4 april klockan 12-13 diskuterar vi folkhögskolorna, vilken effekt de Studiemotiverande folkhögskolekurserna (SMF) har lokalt och hur folkhögskolorna kan hjälpa fler.

Folkhögskolornas allmän kurs och arbetsmarknadsuppdraget SMF hjälper många unga vuxna vidare, från arbetslöshet till jobb eller studier. 8 000 har läst kurserna i Sverige sedan starten 2012, men det finns kapacitet för fler.
Vi berättar om det nationella och lokala resultatet och deltagare på SMF berättar om sin upplevelse av studierna.
Tomas Riste och Catarina Segersten-Larsson, regionråd, medverkar. Dessutom deltar representanter från några av Region Värmlands folkhögskolor samt två deltagare som gått SMF och numer läser allmän kurs.
Eftersom träffen ligger över lunch finns matigare smörgås för de som kommer.

Pressträff
Tid: Torsdag 4 april, kl. 12-13
Lokal: Molkoms folkhögskolas filial, Lagergrens gata 1, Karlstad

För mer information, vänligen kontakta:
Malin Wikner, kommunikatör, Region Värmland, telefon: 072-523 42 58