Dansföreställning om den gyllene åldern till Karlstad | Region Värmland

Dansföreställning om den gyllene åldern till Karlstad

[PRESSMEDDELANDE] Dansföreställningen Les trois femmes inspirerar, ger en positiv bild av livet i alla åldrar och ger publiken lust att dansa! Föreställningen ges på Arenan i Karlstad onsdag 3 april.

I föreställningen möter ni tre professionella dansare i den gyllene åldern 50-72 år, som låter sina sammanlagda 120 års erfarenheter hitta sitt uttryck.
Les trois femmes utgår från livsperspektivet. Lek, ömhet, död, öppna kroppar, drömmar, klackar, barfota och Chaneldräkter är ord som beskriver föreställningen.
Maud Karlsson har koreograferat föreställningen i samarbete med de båda andra dansarna, den före detta Cullbergdansaren Siv Ander och koreografen Helena Högberg. Maud har under sina 25 år som danskonstnär, arbetat elva år i New York och idag driver hon Maud Art, med bland annat ett danscafé hemma i Uppsala.
Seniorernas hus erbjuder alla seniorer möjligheten att se denna föreställning gratis.
Tid: onsdag 3 april kl. 17.00
Plats: Arenan, Karlstad

”Upplägget, en tredubblad kronologisk resa genom kvinnolivet, är väl inte så originellt, men känslan och aptiten som genomsyrar de tre kvinnorna är direkt avväpnande. Rörelseglädjen strålar när de hoppar hage som små flickor lika väl som när de på trevande, stela ben försöker minnas dansstegens ordning och riktning.”
Göteborgsposten

Föreställningen arrangeras av Seniorernas hus i samarbete med Dans i Värmlands projekt Dansplattform Värmland och Karlstad kommuns projekt Kultur i Vården.
För pressbiljetter kontakta
Terese Lindblad