Värmlands första miljömärkta konferens: Medveten grön | Region Värmland

Värmlands första miljömärkta konferens: Medveten grön

[PRESSMEDDELANDE] Hur skapar vi grönare kulturfestivaler och ett hantverk som varar över tid? Är det bättre att konsumera kulturupplevelser än prylar? Hur snäll är egentligen kulturen mot klimatet?

Det är några av de frågor som kommer att diskuteras på Medveten grön – en kulturkonferens om hållbarhet. Värmlands första miljömärkta konferens hålls på Karlstad CCC den 28 maj.
Kulturen fyller en viktig funktion genom att gestalta samhällsaktuell tematik, ifrågasätta normer och på det viset förändra människors attityder. Kulturen har precis som alla andra också ett ansvar att agera på ett sätt som minskar belastningen på klimat och miljö.
Därför arrangerar Region Värmland tillsammans med Karlstads kommun och Länsstyrelsen i Värmland Medveten grön som ska ge verktyg och inspiration till att skapa ett hållbart konst- och kulturliv.
På programmet finns Stefan Edman, flitig föreläsare om klimatfrågor och författare till ett 40-tal titlar i ämnet. Konkreta exempel ger bland annat Susanna Winblad, projektledare på Malmö stads miljöförvaltning och hållbarhetsansvarig på Eurovision Song Contest.
Det är första gången det arrangeras en konferens i Värmland som handlar om kulturens klimatarbete. Och samtidigt är det första gången som det arrangeras en miljömärkt konferens enligt Håll Sverige rents kriterier. Detta kommer att märkas bland annat på menyn. De förväntade 200 deltagarna kommer att äta helt vegetariskt och vatten på flaska ersätts helt med det goda kranvattnet från Karlstad.
När: 28 maj
Var: Karlstads CCC

Kontaktpersoner:

Josefin Berger, Kulturutvecklare 054-701 10 48 josefin.berger@regionvarmland.se

Kajsa Lundin, Projektledare för näringsutveckling slöjd och hantverk, 054-701 10 51kajsa.lundin@regionvarmland.se