91 författardebuter på Molkoms bokmässa | Region Värmland

91 författardebuter på Molkoms bokmässa

[PRESSMEDDELANDE] 16 maj arrangerar Molkoms folkhögskola en bokmässa på Stadsbiblioteket i Karlstad. På plats presenteras de böcker som 91 kursdeltagare skrivit under hösten och våren.

Sedan oktober 2012 har flera klasser på Molkoms folkhögskolas filial i Karlstad och några i Molkom arbetat med ett bokprojektet i samarbete med Berättarföreningen Tellus. Kursdeltagarna har fått möjligheten att utifrån sina egna idéer ta fram en bok, fylld med ett innehåll skapat av dem själva. Ett projekt som man från skolan hoppades skulle ge deltagarna ökad känsla för språket, kunskap i bildbearbetning och datorkunskap.
– Kraven vi ställde på dem var att boken skulle vara 30-250 sidor och innehålla som mest 64 bilder. Det är riktigt kul att nu se resultatet, säger Kent Bengtsson, lärare på filialen i Karlstad och handledare under bokprojektet.
Många deltagare har lagt ner stor energi i sina alster, vissa har jobbat mycket med bilderna och andra har fokuserat på att få liv i en historia.
– Vi gav dem bara ramarna och möjligheterna, sen har det varit upp till dem att driva projektet från idé till färdig produkt. Nu kan de visa upp allt från kokböcker till poesisamlingar, självbiografier och romaner.
De flesta kursdeltagarna läser Allmän kurs på gymnasienivå eller med inriktning svenska som andraspråk. Flera har intressanta historier med sig och det märks också på resultatet. Texter och reflektioner om tuffa uppväxter, om att komma som ny till Sverige och livet i stort har växt fram.
Den 16 maj kommer alla författarna att visa upp sina böcker och det kommer bli författarintervjuer och underhållning från skolans skådespelarlinje.

Tid: Torsdag 16 maj, kl. 13-18
Plats: Stadsbiblioteket (hyllan), KarlstadKontakt