Pressinbjudan: Slöjd är glädje | Region Värmland

Pressinbjudan: Slöjd är glädje

[PRESSMEDDELANDE] Ett 20-tal SFI-elever från Vuxenutbildningen på Tingvallagymnasiet ställer ut slöjd som de tillverkat tillsammans med länshemslöjdskonsulent Carina Olsson under temat Slöjd = glädje.

Tillsammans har deltagarna delat med sig av traditioner, både unika och det som är förvånansvärt lika. De har provat på textiltryck, broderi samt gjort en gemensam dekoration i halm och återbruk. Deltagarna kommer från Afghanistan, Gambia, Somalia, Irak, Etiopien och Thailand.
Utställningen är öppen fram till den 5/6 vardagar klockan 8–17.
Vernissage av utställningen ”Kuddar” är onsdag 29 maj klockan 10–12, under vernissagen bjuds det på traditionella kakor från mellanöstern och Afrika. Medierna hälsas välkomna att delta under dagen.

Tid: 29 maj, klockan 9.30-10.30.
Plats: Ljusgården på Region Värmland, Lagergrens gata 2, Karlstad

För mer information, kontakta:
Carina Olsson, Länshemslöjdkonsulent, 070-3311364, carina.olsson@regionvarmland.se