Unga studenter vässas i bemötande och värdskap | Region Värmland

Unga studenter vässas i bemötande och värdskap

[PRESSMEDDELANDE] Projekt Attraktiva Värmland och ServiceCollege, båda en del av Region Värmland, erbjuder genom ett samarbete unga studenter att utbildas i bemötande och värdskap. Kursen ingår i deras förberedelser för att arbeta som funktionärer under musikfestivalen Putte i Parken som arrangeras i Karlstad den 3-6 juli 2013.

– Genom att utbilda människor i värdskap och bemötande gör vi Värmland till en ännu bättre plats att leva och bo på. Det bidrar också till ökad turism och inflyttning till vår region. Avsikten med att locka fler besökare och inflyttare är att det gynnar Värmland ekonomiskt. 2011 omsatte besöksnäringen i Värmland cirka sex miljarder. I genomsnitt bidrar en inflyttare med skatteintäkter på mellan 45-65 000 kr per år, säger Madeleine Norum, projektledare för projektet Attraktiva Värmland på Region Värmland.
– Vi är glada över det här samarbetet och tror att kursen blir ett bra komplement till de kunskaper eleverna har med sig från skolan. Målet med kursen är att ge ökad insikt i vikten av ett gott värdskap och vad som får människor att känna sig välkomna. Kursdeltagarna får även inblick i vad Värmland har att erbjuda besökare och potentiella inflyttare, säger Jenny Höög, mottagarkoordinator, projekt Attraktiva Värmland.
– Utbildningen i värdskap ger goda kunskaper som kommer väl till pass när eleverna ska ta emot, informera och hjälpa besökare. säger Maria Lindeberg, projektledare för ServiceCollege.

Jenny Höög, Projekt Attraktiva Värmland
054-701 11 21, jenny.hoog@regionvarmland.se