Filminspelning idag – Film i Värmlands sommarpraktikanter rivstartar

[PRESSMEDDELANDE] FILMINSPELNING I KARLSTAD IDAG: FILM I VÄRMLANDS SOMMARPRAKTIK HAR BÖRJAT

Film i Värmlands har samlat tolv förväntansfulla unga filmskapare för en fyra veckor lång filmpraktik. De börjar direkt med stor filminspelning på Glada Ankan, Karlstad klockan 10.00-20.00 onsdag 19 juni.

– Utifrån en mängd olika idéer från filmskapare och skådespelare har vi skrivit ett filmmanus och rusar rakt in i inspelningssituationen, berättar Jenny Jansdotter som är handledare för Film i Värmlands sommarpraktik. Med ett 14 personers team kan man göra under, och en och annan blunder (säkert!) – och det är just det som är meningen. Vi lär oss genom att göra, göra om och göra lite bättre nästa gång.
Inspelningen sker klockan 10.00-20.00 på Glada Ankan Nattklubb, Karlstad onsdag 19 juni.
Efter praktikperioden som är fyra veckor har praktikanterna premiär inte bara på sin gemensamma film som de gör idag, utan även på små egna filmer som de skall skapa från idé till färdig film med handledarna Jenny Jansdotter och Sara Svärdsén som stöd.
– Vi är väldigt glada för årets sommarpraktik med flera engagerade deltagare och med två mycket erfarna handledare, säger Henrik Thorson verksamhetsledare på Film i Värmland. I år har vi ett särskilt genusfokus i arbetet också, som är en del av vår strävan att få fler unga kvinnor att göra film i Sverige. För det har vi fått särskilda pengar från Svenska Filminstitutet.
Kontakt: Jenny Jansdotter, handledare och filmare, 070-263 85 60
Carina Ekman, konsulent kort- och dokumentärfilm, 054-701 10 83
Henrik Thorson, verksamhetsledare Film i Värmland, 070 – 202 39 93

OM FILM I VÄRMLAND
Film i Värmland är en regional verksamhet inom Region Värmland som jobbar med kulturutveckling inom området film och rörlig bild. Fokus ligger på barn och unga, biografer i regionen och produktion av kort- och dokumentärfilm. Bland annat arrangerar Film i Värmland en sommarpraktik varje år som är ett sommarjobb och en utbildning för unga filmtalanger från Värmland.