Pressinbjudan: Dans till nyskrivna toner | Region Värmland

Pressinbjudan: Dans till nyskrivna toner

[PRESSMEDDELANDE] Nu börjar jobbet för sommarens 20 unga dansare från Värmland, Dalarna, Sydostsverige och Norge som genom Dans i Värmlands sommarpraktik ”Drömsommarjobbet” får en unik möjlighet att praktisera som dansare.

Media hälsas välkommen mellan 13.00-15.00 (eller överenskommen tid) torsdag 27 juni. Då kommer det att finnas möjlighet att se och prata med de deltagande dansarna och årets koreograf Kirstine Ilum samt kompositör Daniel Eriksson som i årets upplaga står för den helt nyskrivna musiken.
Kirstine Ilum är idag Konstnärlig ledare för den Malmöbaserade dansgruppen Somatic Noise. Hon använder sig av halsbrytande och extremt fysiska element hämtade från den europeiska moderna dansscenen med parkour och stunts i ett blixtrande tempo.
Möjlighet till telefonintervju med Kirstine Ilum, Daniel Eriksson och någon av de deltagande dansarna finns också.

Tid: Torsdag 27/6, 13.00-15.00
Plats: UNO, Karlstad