Dans och parkour förenas på Stora torget i Karlstad

[PRESSMEDDELANDE] Onsdag 17 juli klockan 12.00 är det premiär för ”Blommor i asfalten”.

20 unga dansare bjuder på energi, spänning, poesi och sommar i en fartfylld föreställning runt fontänen på Stora torget i Karlstad.
Efter drygt tre veckor av intensivt repande har stunden nu kommit för premiären av årets upplaga av Drömsommarjobbet. 20 ungdomar har i sin sommarpraktik på Dans i Värmland kämpat både fysiskt och psykiskt. Nu när målet är i sikte är energin på topp.
– Det är så underbart att arbeta med så talangfulla dansare. De har en sådan hög nivå för sin ålder och verkligen suger i sig den kunskap man delar med dem, säger koreografen Kirstine ilum, om årets dansare.
Media, Karlstadbor och besökare hälsas välkomna när dansarna för en stund fyller den annars kalla asfalten med värme och glädje.
Drömsommarjobbet arrangeras av Dans i Värmland – Region Värmland i samarbete med Dans i Syd-Ost, Falu kommun, Dans i Nord Trøndelag och de vidaregående skolene och med stöd från Karlstads kommun, Kulturrådet, KBAB, BRAVIDA, Solareturen och Centrum Karlstad.

Hampus Mårtensson och Filip Sjöholm
Projektsassistenter Drömsommarjobbet