Programmet klart för Värmlandsmontern | Region Värmland

Programmet klart för Värmlandsmontern

[PRESSMEDDELANDE] Den 26-29 september är det åter dags för mässan Bok & Bibliotek i Göteborg. I Värmlandsmontern kommer det bjudas på skrädmjölsdrömmar och poesi, mordgåtor, romaner och matkultur i ett fullspäckat program.

För 24:e året har Värmland en egen monter på Bokmässan i Göteborg. Programmet inleds på torsdagen den 26/9 med att Region Värmland tillkännager vilka som blir årets Värmlandsförfattare och litteraturstipendiater.
Lite senare berättar Lena Sewall om sin nya bok En bit Racken och på eftermiddagen tar bland andra Ingemar Eliasson plats på scenen med anledning av sin självbiografiska ”Jag vet var jag kommer ifrån”.
På fredagen samtalar Sven Smedberg och Johan Zetterqvist om nyligen avlidne Jörgen Zetterqvist som är årets monterkonstnär. Det blir teater/musikal för barn om Sopan, och debutanten Oskar Skog berättar om sin Pojken som fann en ny färg.
På lördagen finns deckarförfattarna Ninni Schulman och Helene Tursten på scenen, liksom Stefan Holm som är aktuell med en bok med Sportquiz. Vi får också höra serietecknaren Malin Biller och romanförfattaren Aino Trosell berätta om sina konstnärsskap.
Björn Sandborg och Bengt Berg avslutar med sång och text klockan 16.30 på söndagen.

Kontaktpersoner:
Anita Andersson, Värmländska Författarsällskapet, tel 070-573 49 09
Maria Östergren, kommunikatör Region Värmland, tel 054-701 10 21, maria.ostergren@regionvarmland.se