Pressinbjudan: Elbilssafari | Region Värmland

Pressinbjudan: Elbilssafari

[PRESSMEDDELANDE] Hur kan elbilar bidra till minskade kostnader och minskad klimatpåverkan för kommuner och företag? I projektet GreenDrive har över 30 kommuner i Inre Skandinavien under det senaste året testat att använda elbilar i sina verksamheter.

Tisdag 3 september arrangerar Region Värmlands Energikontor ett seminarium på temat: elbilar i kommunala verksamheter och företag. Deltagarna på seminariet kommer att få chansen att provköra de senaste årsmodellerna av Nissan Leaf och Renault Kangoo och att diskutera lösningar med andra kommuner som har lång erfarenhet av att använda elbil.
Medierna hälsas välkomna till en pressträff i samband med seminariet.
Tid: 3 september 2013, klockan 09.30
Plats: MILO-verkstaden Karlstad kommun, Stadionvägen 30, Karlstad
Medverkande: Tomas Riste, regionråd samt kommunalråden Henrik Lander från Karlstads kommun och Ildri Eidem Lövås från Oppegårds Kommune utanför Oslo.

Seminariet är en del av Interreg-projektet GreenDrive och är ett samarbete mellan Region Värmland och Karlstad kommun.
Kontaktperson:
Dag Hallén Verksamhetsledare, Energikontor Värmland