Unik internationell dansfestival i Karlstad 5-7/9 | Region Värmland

Unik internationell dansfestival i Karlstad 5-7/9

[PRESSMEDDELANDE] Den 5-7 september kommer närmare 60 dansare och koreografer från 16 länder till Karlstad i Värmland för att under tre dagar medverka i föreställningar, workshops, föreläsningar, site specifics, lunchdisco, dansfilm och happenings.

För att ge alla lika möjlighet att möta dansen som konstform, blir i år ABUNDANCE unik då allt är gratis för allmänheten. Festivalen dyker också upp på två äldreboenden för de som inte kan ta sig in till centrum och barnen får en alldeles egen föreställning på Arenan. Med ett stort festivaltält med scen på Stora torget i Karlstad, knyter denna plats ihop olika miljöer som under tre dagar blir spännande mötesplatser med dans.
Under festivalens första dag sker under förmiddagen 10 workshops, under lunchföreställningen på Stora torget kan man också köpa mat från projektet Mångkulturell matutveckling, eller så kan man kl. 12.10 avnjuta ett dans- och orgeljam i Domkyrkan. Föreställningen Picnic bjuder på publik interaktion och komedi kl. 14.00 i museiparken, och kl.16.00 ges två föreställningar på UNO. Kvällens föreställning på Stora Torget pågår mellan kl.18.00-22.00 i en öppen tillåtande miljö för alla. Följ hela kvällen eller droppa förbi.
Detta är bara ett axplock! För fullständigt program se www.dansivarmland.se/abundance Ni är också välkomna till festivaltältet där vi hjälper er att komma i kontakt med de delar av festivalen som ni önskar. Där träffar ni bland andra Ulrika Lassing, projektledare för årets festival.
Den internationella dansfestivalen ABUNDANCE arrangeras för fjärde gången sedan 2004 av Dans i Värmland – Region Värmland i år med stöd från Kulturrådet och Karlstads kommun och en rad samarbetsparter i regionen.

Kontakt och information om de medverkande grupperna:
Ulrika Lassing 054-701 10 70, ulrika.lassing@regionvarmland.se
Tanja Tamminen tanja.tamminen@regionvarmland.se eller 072-2075018
Marianne Eriksson, verksamhetsledare Dans i Värmland – Region Värmland. marianne.eriksson@regionvarmland.se, 070-316 40 85

Varmt välkomna!