Pressinbjudan: Värmlands miljömässigt mest hållbara byggnad prisas | Region Värmland

Pressinbjudan: Värmlands miljömässigt mest hållbara byggnad prisas

[PRESSMEDDELANDE] Vilken är Värmlands hållbaraste byggnad 2013? Svaret kommer på torsdag. Då delar Nätverket för hållbart byggande ut priset ”Grundstenen” för första gången till en värmländsk byggherre.

Hur ska man bygga för att huset ska vara energisnålt hela sin livslängd? Hur kan man renovera en byggnad på ett ekonomiskt och resurseffektivt sätt? Hur påverkar byggmaterialen miljön? Vilket engagemang för hållbart byggande har byggherren visat?
Det var de frågor som juryn ställde sig när de tittade närmare på de tre bidrag som är nominerade till ”Grundstenen”: Förskolan Skogsgläntan i Kil, Sveaplan Fastigheter i Grums och Sjögången i Karlstad.
Vinnaren koras och presenteras i samband med ett heldagsseminarium om lågenergihus på torsdag. Efter utdelningen finns det möjlighet att träffa och intervjua vinnaren.
Vill du som reporter bevaka hela seminariet? Kontakta Eva Lingwall, 054-701 10 96.

Fakta om Nätverket för hållbart byggande

Nätverket för hållbart byggande skapades för att vara ett forum för kontakter och erfarenhetsutbyte om hållbart byggande. Deltagarna kommer från bygg- och fastighetsbranschen och offentliga organisationer i Värmland.

Tid: kl 13.00, torsdagen 19 september 2013
Plats: Forshaga Lärcenter, Malmgatan 2A