Tillsammans med Karlstad, Hagfors och Torsby stöttar Region Värmland Svenska Rallyt genom nytt avtal | Region Värmland

Tillsammans med Karlstad, Hagfors och Torsby stöttar Region Värmland Svenska Rallyt genom nytt avtal

[PRESSMEDDELANDE] Tillsammans med Karlstads kommun, Hagfors kommun och Torsby kommun tecknar Region Värmland ett treårigt samarbetsavtal på sammanlagt en miljon kronor per år med Svenska Rallyt AB.

Bakgrunden är att konkurrensen för att få genomföra deltävlingar i Rally VM har hårdnat och den nya WRC promotorn ställer krav som är förenade med ökade kostnader. För att hantera det söker Svenska Rallyt nya samarbetspartners.
– Svenska Rallyt är ett av Sveriges internationellt mest uppmärksammade arrangemang med ett stort antal utländska besökare och journalister. Det har stor betydelse för länet och därför vill vi medverka till att Rallyt kan fortsätta i Värmland, säger Tomas Riste, regionråd.
Svenska Rallyt har cirka 50 deltagare från 25 olika länder och runt 200 000 besökare. 2013 bevakades det av 420 ackrediterade journalister från 21 nationer och sågs av 45 miljoner TV-tittare varav 850 000 svenska. Baserat på studier genomförda av Karlstads universitet uppskattas rallyts samhällsekonomiska effekt (exklusive mediavärdet) till cirka 35- 40 miljoner kronor.
Avtalet för 2014-2016 innebär bland annat att Värmland exponeras genom TV-och webbsändningar i cirka 290 länder.
– Rallyt har en mycket stor betydelse för Värmland och det här avtalet ger oss en möjlighet att profilera Värmland som en attraktiv besöksregion på en internationell marknad, säger Catarina Segersten Larsson, regionråd.

För mer information kontakta:
Tomas Riste, regionråd, tel 054-7011011
Catarina Segersten Larsson, regionråd, tel 054-7011012
Per-Samuel Nisser, kommunstyrelsens ordförande, Karlstads kommun, tel Tel 070-689 39 39
Mikael Dahlqvist, kommunstyrelsens ordförande, Hagfors kommun, tel 070-6518530
Håkan Laack, kommunstyrelsens ordförande, Torsby kommun, tel 070-3320302