En tidsresa på webben | Region Värmland

En tidsresa på webben

[PRESSVISNING] Värmlandsarkiv satsar nu på att få fler att upptäcka den dolda skattkammare som deras arkiv utgör. En del i satsningen är arbetet med sajten tidsresan.se som nu testas av skolklasser i länet.

Vad vet vi om vanligt folk i Karlstad för 150 år sedan, om fångarna på länsfängelset i Karlstad? Det ska en klass på Mörmoskolans högstadium på Hammarö ta reda på. På tisdag testar de Värmlandsarkivs tidsresa.
Värmlandsarkivs tidsresan.se erbjuder en möjlighet att kliva in i arkiven och gå tillbaka i tiden för att upptäcka den värmländska historien. Nyligen har sajten uppdaterats med mer bild- och filmmaterial. Flera skolor har hunnit testa materialet som en del i sin undervisning.
– Många har varit positiva. Vi har gett dem pusselbitarna för att bekanta sig med historia med lokal anknytning samtidigt som de lär sig söka information själva, säger Olle Nilsson
Förhoppningen med den nylanserade sajten är att fler skolklasser ska kunna nyttja de resurser som finns tillgängliga på nätet.
Media hälsas välkomna till klassrummet för att prata med elever och pedagoger från Värmlandsarkiv.

Tid: Tisdag 26 november, kl. 9.00-10.00
Plats: Samling vid lärarrummet, Mörmoskolan, Hammarö