Unik föreställning på Rackstadmuseet på söndag

[PRESSMEDDELANDE] Nu visas för första gången I Samuels verkstad på hemmaplan i Värmland. Det är Västanå Teater och Region Värmland som tillsammans tagit fram en unik föreställning om keramik, konsthantverk, musik och spelmanstraditionen i Arvika.

I Samuels Verkstad är ett gränsöverskridande samarbete där keramiken lyfts genom musik, berättande och film. Bakgrunden är att många krukmakare i Arvika även varit musiker, vilket gett en närhet mellan konstformerna.

Regissör är Leif Stinnerbom och medverkande på scen är Lars Warnstad, Leif Stinnerbom, Magnus Stinnerbom, Sophia Stinnerbom och Björn Söderbäck.

I Samuels Verkstad hade premiär under det värmländska gästspelet Kulturtriathlon i Oslo 2012, men nu erbjuds ett tillfälle att se föreställningen på hemmaplan i Värmland.
– Det känns extra roligt att det är i Arvika eftersom så många där har nära anknytning till berättelsen, säger Catarina Segersten Larsson, regionråd.
I föreställningen uppmärksammas Åke Warnstad och Samuel Johansson, kända keramiker i Arvika under 1900-talet. Dessutom medverkar nu verksamma Ulla Nilsson och Joel Stuart Beck.
Föreställningen är en del av projektet Näringsutveckling i slöjd- och hantverk på Region Värmland och ett led i arbetet med att lyfta fram och höja värdet på slöjd- och konsthantverk.

Tid: 24/11 kl 16 Föreställningen presenteras av regionråd Catarina Segersten Larsson och efterföljs av ett publiksamtal under ledning av Leif Persson, Riksteatern Värmland.
Plats: Rackstadmuseet
Samarbetspartners: Region Värmland, Rackstadmuseet, Arvika kommun, Västanå Teater, Riksteatern Värmland
För mer information: Kajsa Lundin, Region Värmland, Tel: 054-701 10 51, kajsa.lundin@regionvarmland.se