Kompetensplattform Värmland får närmare 4 miljoner kronor | Region Värmland

Kompetensplattform Värmland får närmare 4 miljoner kronor

[PRESSMEDDELANDE] Region Värmland beviljades idag 3 652 700 kronor av Tillväxtverket för projektet Kompetensplattform Värmland. Projektet handlar om att få arbetsgivare och utbildningsanordnare att samverka så att utbildningarna matchar behovet på den framtida arbetsmarknaden. Näst efter Skåne är Värmland det län som får mest pengar för den här typen av satsningar.

– Kompetensförsörjningen för företag och organisationer är en otroligt viktig framtidsfråga för Värmland och därför är det fantastiskt roligt att vi får de här pengarna. Det är också ett kvitto på att vi har legat i framkant när det gäller arbetet med kompetensplattformar, säger Tomas Riste, regionråd.
Region Värmland har i sitt tidigare arbete med att skapa en regional kompetensplattform lagt grunden för fyra regionala branschforum. Nu ska de gå vidare att inom projektet och bygga en hållbar struktur där arbetsgivarana tillsammans med utbildningsanordnare i Värmland tar ett allt större ansvar att driva frågorna i inom de fyra områdena: omsorgs-, utbildnings-, teknik- och byggbranschen i regionen.

För mer information vänligen kontakta:
Tomas Riste, regionråd, tel 054-7011011
Britta Zetterlund Johansson, tel 070-6187758