Värmländsk filmare nominerad till nykomlingspris | Region Värmland

Värmländsk filmare nominerad till nykomlingspris

[PRESSMEDDELANDE] Värmlandsbördiga filmaren Marcus Carlsson har nominerats till Kulturnyheternas nykomlingspris för filmen Din barndom ska aldrig dö som Region Värmland har varit med och samproducerat.

SVT:s Kulturnyheterna har i tio års tid delat ut sitt eget filmpris Årets Nykomling – ett pris programmet anser saknas på Guldbaggegalan som hålls på måndag. Tre av programmets filmrecensenter har nominerat var sin film och Emma Gray Munthe valde Din barndom av Marcus Carlsson. I motiveringen skriver hon bland annat: ”Carlsson har flera gånger visat att han är en regissör som har mycket fin hand med sina skådespelare, och han har förhoppningsvis en lysande framtid framför sig.”
Region Värmland har varit med och samproducerat filmen och filmkonsulenten Carina Ekman berättar att Marcus Carlsson från början gjorde filmen som sin slutproduktion på Göteborgs filmhögskola, men projektet växte och den slutliga versionen blev klar i fjol.
– Han är en väldigt lovande filmare och han har ett eget filmspråk. Vi har samarbetat med honom tidigare. Han filmar gärna tillsammans med de värmländska filmarna, berättar hon.
Kortfilmen Dirtbags är ett annat exempel på en film av Marcus Carlsson som Region Värmland har stöttat. Den är med i kortfilmstävlingen Startsladden på Göteborg International Film Festival som startar om en vecka.

Kontakter
Marcus Carlsson