Möt prisad regissör i Karlstad | Region Värmland

Möt prisad regissör i Karlstad

[PRESSMEDDELANDE] I vår serie Filmare på besök är det dags att presentera den guldbaggebelönade regissören Lisa Langseth som visar filmen Hotell. Efter visningen blir det frågestund med regissören. Bakom arrangemanget står biografen Arenan och Region Värmland.

Filmen handlar i korthet om Erika, en kvinna som till synes har allt: ett bra jobb, god ekonomi, många vänner och en trygg relation. Tills en dag då allt rasar samman. Plötsligt betyder det perfekta livet ingenting och känslorna går inte längre att styra. Hon börjar i gruppterapi och möter där andra människor med andra trauman. De ställer sig frågan: Varför ska inte vi få må bra? varför har vi inte rätt att leva med positiva tankar? Gruppen bestämmer sig för att ta sig till en plats där man kan vara helt anonym. En plats där man kan vara vem man vill. De tar in på hotell.
Hotell är ett anarkistiskt psykologiskt drama som ställer frågor kring identitet och kris i ett modernt samhälle.
Hösten 2010 debuterade Langseth som långfilmsregissör med filmen Till det som är vackert. Filmen handlar om nedärvda maktförhållanden i den högkulturella världen. Filmen fick flera Guldbaggenomineringar och Langseth vann en guldbagge för bästa manus och nominerades även för bästa regi. För Hotell blev det en bagge för bästa kvinnliga biroll.

Datum: fredag 14 feb
Tid: kl 19.00