Värmland deltar i ny biografutbildning | Region Värmland

Värmland deltar i ny biografutbildning

[NYHET] Biografcentralen genomför en ny satsning på utbildning av biografföreståndare och Värmland medverkar.

Biografcentralen kör igång en helt ny utbildning för biografföreståndare och från Värmland deltar bland annat Arenan i Karlstad och Teaterbiografen i Sunne.

– Det här är en efterlängtad kompetenssatsning på en viktig yrkesroll som får en allt större betydelse i takt med att digitaliseringen ökar intresset för biografupplevelser, säger Henrik Thorson som är medarrangör och knuten till Region Värmland.

Biografföreståndarutbildningen omfattar allt från goda råd om marknadsföring, publikarbete, repertoararbete till ekonomi och tekniska frågor. Utbildingen är en första satsning på något som förhoppingsvis leder till fler utbildningar i framtiden. Från Värmland deltar bland annar Kristoffer Andrén från Arenan och Johan Gustavsson från Teaterbiografer i Sunne.

– Jag vill lära mig mer om filmsättning, repertoar och hur man kan utveckla utbudet, säger Johan Gustavsson som är föreståndare för Teaterbiografen i Sunne.

– Import och filminköp intresserar mig, säger Kristoffer Andrén som är maskinist vid Arenan i Karlstad. Hur man kan få tag på film vid sidan av de traditionella vägarna, till exempel för festivaler

Förhoppningen är att verksamheten kan fortsätta inom det nätverk som finns bland biograferna i Värmland. Deltagarna i första kursen kan föra kunskapen vidare i regionen.