Geoff Muldaur till Ingesunds folkhögskola i maj | Region Värmland

Geoff Muldaur till Ingesunds folkhögskola i maj

[PRESSMEDDELANDE] Geoff Muldaur är en mycket skicklig artist som med sin röst och gitarr tar alla med storm. Han har uppträtt på de stora scenerna i bland annat Cambridge, Woodstock och New York.

– Jag är extremt glad över samarbetet! Han är en av de största musikaliska bluessångarna som vuxit fram ur folk- och bluesmusiken i USA. Utöver konserten kommer våra kursdeltagare att få arbeta tillsammans med Muldaur under tre dagar. Vi ska arbeta med sceniskt framträdande, inspiration och entreprenörskap och sist men inte minst, spela mycket gitarr! Säger Lars Vendel, linjeledare på Ingesundslinjen.
Under 1960- och 70-talet, gjorde Geoff Muldaur en imponerande serie inspelningar, han var även en av grundarna till Jim Kweskin Jug Band och Paul Butter:s Better Days grupp.
Utöver det har han även samarbetat med artister som Bonnie Raitt, Eric von Schmidt, Jerry Garcia med flera, listan kan göras lång.
– Det ska bli fantastiskt att få träffa och arbeta med en så ödmjuk artist och människa, men någon som har en hel livstid som artist, säger Lars Vendel, linjeledare på Ingesundslinjen.

Konsert: 15 maj, kl. 19, Musikhögskolan Ingesund
Workshop med kursdeltagare: 13-15 maj, Ingesunds folkhögskolaKontakt

Lars Vendel, linjeledare på Ingesunds Folkhögskola
Telefon: 072-551 38 58
Pressbilder: www.geoffmuldaur.com