Nya möjligheter i norsk offshore-industri

[NYHET] En ny analys visar att värmländska företag har outnyttjade möjligheter i den norska industrin till havs, den så kallade offshore-industrin.

Analysen har beställts av Region Värmland och Karlstads Kommun för att hjälpa värmländska företag att bättre ta till vara på de möjligheter som närheten till Norge innebär.

Norge är ju en stor och viktig närmarknad för de värmländska företagen, och offshore-industrin är den stora motorn. Framtidsutsikterna där av stor betydelse för alla som vill göra affärer i Norge.

Det är det oberoende kunskapsföretaget Rystad Energy AS som har gjort analysen, som gäller hela den europeiska subsea-marknaden. Subsea innebär att produktionen placeras direkt på havsbotten.

Läs rapporten här (pdf, 3 MB)