Sommardisco på lunchen | Region Värmland

Sommardisco på lunchen

[PRESSMEDDELANDE] Dansa med Drömsommarjobbarna och den kände koreografen Carl Olof Berg i årets vassaste upplaga av Lunchdisco, varje vardag kl. 12.30-13.00 på Stora torget i Karlstad.

Region Värmlands sommarpraktik dans drar idag igång och som en del av ungdomarnas inblick i yrkeslivet som dansare håller de lunchdisco på Stora torget varje vardag fram till praktikens avslut.
– Det är 15-årsjubileum för drömsommarjobbet och det är en glädje att Karlstadsbördige koreografen Carl Olof Berg återigen ansvarar för projektet säger Nina Höjdefors, verksamhetschef för Kulturcentrum.
Förra gången Carl Olof arbetade med drömsommarjobbet var för 15 år sedan.
– Vi vill visa oss för allmänheten, bjuda in dem till att själva dansa och mötet mellan dem och dansarna tycker jag är otroligt viktigt. Sen är det en fantastisk möjlighet att ge något tillbaka till Karlstads, och Värmlands, invånare, säger Carl Olof Berg.

TID: 23 juni-18 juli kl. 12.30-13.00 (endast vardagar)
PLATS: Stora torget, Karlstad

FAKTA:
Carl Olof Berg: Carl Olof har bland annat arbetat på Dansens Hus, Moderna dansteatern, Stockholms stadsteater, Dramaten, Göteborgsoperan och SVT/Melodifestivalen. Han har jobbat lika mycket med rena dansverk som med teater, opera och musikal såväl som med unga, gamla, proffs och amatörer.
Kulturcentrum: Före detta Dans i Värmland är nu en del av Region Värmlands Kulturcentrum. Där ingår också det som tidigare hette Film i Värmland, Länsbiblioteket i Värmland, Slöjd i Värmland samt Kultur i skolan och Ung kultur möts (UKM). Verksamheterna finns kvar men med ett nytt gemensamt namn. Syftet med sammanslagningen är ökat samarbete.

KONTAKT:
Carl Olof Berg, projektledare, sommarpraktik dans 2014