Kulturcentrum på Pip | Region Värmland

Kulturcentrum på Pip

[NYHET] Hela festivalhelgen hade Kulturcentrum ett tält uppsatt nere vid stranden inne på festivalområdet. Där fanns möjlighet att prova på både slöjd, film och dans – och det var det många som gjorde! 

Under festivalen Putte i Parken som hölls den 5-7 juli hade Kulturcentrum ett tält med flera aktiviteter som festivalbesökarna fick prova på. Under alla de tre dagarna var tältet välbesökt och åldrarna spridda. 

Karin Welin stod för slöjdandet i tältet. På det uppspända tyget där ett stort broderi i flera färger succesivt skapades av allas små detaljer. Förutom grafittibroderi sattes sig också många ner och skapade ett smycke eller ett vänskapsband mellan spelningarna och de övriga aktiviteterna på området. 

Inne i tältet pågick även filminspelning i form av animation. Lerfigurer och fonder med olika motiv skapade tillsammans olika världar och därigenom olika historer. Dessa animerades med hjälp av Kjerstin Persdotter. Att få prova på att göra en animerad film var spännande och väckte nyfikenhet – inte minst hos barnen. 

Dansen stod Evelina Boström och Tanja Tamminen för. De höll tillsammans en workshop i partnering. I solen provades flertalet olika lyfttekniker och dansövningar på. Workshopen avslutades av en kort fras för att lyfta in övningarna i ett sammanhang och ge en förståelse för hur viss akrobatik kan göra dansen mer levande. 

Hela tältets aktiviteter skapade glädje och sammanhållning vilket fångades på film till Pharrell Williams hitlåt ”Happy”. Denna musikvideo kommer att visas på Kulturnatten i september så att alla kan återuppleva festivalstämningen!