Energi- och klimatrådgivare bygger solcellspark

[NYHET] I vanliga fall arbetar energi- och klimatrådgivarna med att ge privatpersoner och företag råd om deras energianvändning och klimatpåverkan. På besök i Arvika fick de rulla upp skjortärmarna och bygga solcellspark.

Arvika kommun bygger just nu en av Sveriges två största solcellsparker. När energikontor och energi- och klimatrådgivare från fem regioner, Värmland, Östra Götaland, Gävleborg, Dalarna och Örebro samlades i Arvika för en nätverksträff fick de prova på att montera solceller.

Byggandet var ett avbrott under två dagars intern utbildning och information med senaste nytt från Energimyndigheten och om aktuella energiprojekt.

Här hittar du som är energi- och klimatrådgivare presentationerna från de tre projekt som presenterades under Camp 2050:

Fossilfria lantbruk (öppnas i nytt fönster) (pdf, 11 MB)
(öppnas i nytt fönster)Utveckla metoder för lantbruket att ställa om till fossilfritt.

Den kloka handlaren (öppnas i nytt fönster) (pdf, 5 MB)
(öppnas i nytt fönster)E-learningutbildning för livsmedelshandlare.

EnergiVäderRapporten (öppnas i nytt fönster) (pdf, 3 MB)
(öppnas i nytt fönster)Visar hur stor andel av ett genomsnittligt svenskt hushålls behov av varmvatten och el som skulle kunna täckas av sol- och vindenergi.