Sparsam körning på årets trafikantvecka | Region Värmland

Sparsam körning på årets trafikantvecka

[NYHET] Prova ett annat färdsätt till jobbet i mitten på september. Då startar trafikantveckan. På flera håll i Värmland kan du prova på klimatsmarta färdsätt den 15-22 september. Sparsam körning, elcykel, bilpool, samåkning är några alternativa färdsätt som du kan få veta mer om under veckan.

Europeiska trafikantveckan är en kampanj vars syfte är att uppmärksamma alternativ till personbilen för att förflytta sig. Vinsterna är mindre klimatpåverkan, renare luft, bättre tillgänglighet för alla trafikanter, bättre hälsa, minskat buller och bättre trafiksäkerhet. Förra året deltog mer än 2000 städer i Europa och över 100 kommuner i Sverige i trafikantveckan. Det internationella namnet på kampanjen som pågår 16-22 september är European Mobility Week. Temat i år är ”Våra gator vårt val” och fokuserar på livskvalitet.

Ett axplock av vad som händer i Värmland under trafikantveckan:

15-18 september  Eco-driving (sparsam körning) mästerskap i Kil, Grums, Munkfors respektive Forshaga.
16 september  Skjutsgruppen berättar om ett enkelt sätt att hitta andra att samåka med på Sunne Bibliotek.
16-22 september  I både Sunne och Torsby tätort kan man delta i en bildorientering.
19 september  Prova körsimulatorn och se hur bra du är på sparsam körning i Mitt i City i Karlstad.
20 september  Prova elcykel i Kristinehamn.
20 september  Prova-på-aktiviteter med cykel och föreläsning av bland annat Ulf Karlsson, före detta förbundskapten i friidrott, i Hammarö Arena.
20 september  Prova sparsam körning med din egen bil tillsammans med en instruktör i Karlstad.

Här hittar du aktiviteterna där du bor:

Karlstad och Hammarö kommuner, aktiviteter i Mitt i City och i Hammarö Arena

Sunne – bildorientering och föreläsning om samåkning

Kil, Forshaga, Grums och Munkfors Sparsam körning i simulator

Bildorientering i Torsby