Virpi Pahkinen till Karlstad

[PRESSMEDDELANDE] En av Skandinaviens mest omtalade och spektakulära dansare och koreografer, Virpi Pahkinen sätter i oktober upp sin föreställning Scarabé i Karlstad.

TID: fredag den 17 oktober, 2014, kl. 19:00
PLATS: Wermland Opera, Lilla Scenen

Med sitt egensinniga uttryck har Virpi Pahkinen blivit ett av de stora namnen i dansvärlden. Hon har turnerat i 45 länder och blivit prisad för flera av sina verk. I sin föreställning Scarabé plockar hon upp de influenser som hon hämtad från hela världen i både musik och rörelse.
”Virpi Pahkinen är unik och det har märkts på biljettförsäljningen. Vi har fått sätta in två extra rader med sittplatser”, säger Håkan Mayer, Dansutvecklare på Region Värmland Kulturcentrum.
I Scarabé formas med samma smidighet som en orm två originella danssolon. Pahkinens solo går in i hennes meddansare Fredrik Quiñones solo och tillsammans skapar de en duett. Musiken i föreställningen är specialproducerad med inslag av alltifrån västafrikanska djembetrummor till strupsång. Det är en vacker föreställning som inte liknar någon annan.
Föreställningen arrangeras av Karlstads teaterförening i samarbete med Wermland Opera, Region Värmland och Dansnät Sverige.

FÖR MER INFORMATION OCH PRESSBILJETTER:
Håkan Mayer, Dansutvecklare, Region Värmland
054-701 10 75, hakan.mayer@regionvarmland.se

FAKTA: Kulturcentrum är en del av Region Värmland. Där ingår det som tidigare hette Dans i Värmland, Film i Värmland, Länsbiblioteket i Värmland, Slöjd i Värmland samt Kultur i skolan och Ung kultur möts (UKM). Verksamheterna finns kvar men med ett nytt gemensamt namn. Syftet med sammanslagningen är ökat samarbe