Grön vecka med framtidsfokus | Region Värmland

Grön vecka med framtidsfokus

[NYHET] Måndagen den 20:e oktober drar Green Planet Week igång och Region Värmland stödjer arrangemanget. Bland annat deltar Klarälvdalens Folkhögskola och Region Värmlands Kulturcentrum.

Green Planet Week inleds med konferens och premiär för filmen ”Thor Heyerdahl – The man who inspires the world” i Torsby. Den fortskrider med fler konferenser
i Hagfors, Sunne, Stöllet och Torsby samt cafékvällar och givetvis film. Cirka 70 filmer om klimatfrågorna kommer visas runt om i kommunerna för skolor
och intresserad allmänhet.

Arrangemangen under veckan genomförs i samarbete med cirka 40 olika företag, organisationer, studieförbund, kommuner, riksorganisationer, kyrkor med flera.

Översiktligt program

Måndag 20 oktober

• Jubileumskonferens ”Thor Heyerdahl 100 år” – Prostgårdslagårn, Torsby kl 09.00 -16.00.
• Invigning – Biografen Stjärnan, Torsby. Kl 18.00- 20.30 med program, mingel.
• Seminarium ”Blött om fötterna? Dagvatten idag och i framtiden” – Sunnes bibliotek kl 09.00-15.15.

Tisdag 21 oktober

• Konferens: ”Framgångsrika företag har ställt om – till grön strategi” – Frykenskolans aula 09.00-16.00.
• Cafékväll på Biografen Stjärnan, Torsby – Filmen ”Bin, inte bara honung”. Därefter kaffe och samtal med biodlarna Karin Berg och Lars Pettersson från Torsby och Leif och Carin Lindh från Deje.

Onsdag 22 oktober

• Konferens ”Bränd 2024 – hur utvecklar vi framtidens energi?” – Bildningscentrum i Hagfors kl. 09.00 – 16.00. I samarbete med Hagfors Kommun.
• Cafékväll på Biografen Stjärnan, Torsby – Filmen” Skogen som världen glömde”. Föredrag av Sebastian Kirppu och därefter kaffe och samtal med Kirppu.

Torsdag 23 oktober

• Konferens ”Naturturism ur ett miljöperspektiv” – Folkhögskolan i Stöllet kl 12.00 – 24 okt kl 12.00.
• Seminarium ”Kulturen – en grön näring” – Frykensalen Sunne bibliotek kl 09.00 – 13.00. Fri entré.
• Nätverksträff,” Fossil fritt Värmland 2030” – Hagfors, i Stadshuset och Bruksmästarn.
• Cafékväll på Biografen Stjärnan, Torsby – Föredrag och bilder av Gunnar Rundgren som bl.a skrivit boken ”Jorden vi äter” och grundat Torfolk gård. Därefter kaffe och samtal med Rundgren.

Fredag 24 oktober

• Konferens ”Skogens nya värden” – Prostgårdslagårn i Torsby kl 9.00 – 16.00. Samarrangemang med Paper Province, Stora Enso mfl företag.

Lördag 25 oktober

• Konferens ”Omställnings forum”- Sunne kl 10.00-16.00. I samarbete med organisationen Hela Sverige ska leva/ Värmland

• Cafékväll i Ekumeniakyrkan, Torsby – Människor som förändrar världen – om klimaträttvisa och en rimligare värld. Med Sven Jansson, Diakonia, Curt Engström m.fl.

Söndag 26 oktober

• Ekumenisk gudstjänst – Fryksände Kyrka, Torsby kl 11.00. Temamässa med ärkebiskop Anders Wejryd. Mässan åtföljs av ett föredrag och samtal i församlingshemmet kl 13.00, även det med Anders Wejryd.
Föredraget har titeln ”Det är klokt att förändra” och tar sin utgångspunkt i det nyutkomna Biskopsbrevet om miljön.
•Musikgudstjänst med temat ”ELD” – Ekshärads Kyrka Kl 11.00. Medverkande St Olavskören, Christina Lundqvist, dragspel, Urban Persson, gitarr, Håkan Hjerdt, bas.

Filmer för alla åldrar visas under hela veckan i bland annat Sunne, Torsby och Hagfors.

Green Planet Week pågår mellan 20-26 oktober 2014.
För mer information och anmälan gå in på www.globalkunskap.se