Nytt regionfullmäktige och nytt regionråd | Region Värmland

Nytt regionfullmäktige och nytt regionråd

[PRESSMEDDELANDE] Moderaten Stina Höök från Säffle blir nytt regionråd i Värmland, tillsammans med socialdemokraten Tomas Riste som blivit omvald. Både i regionstyrelsen och regionfullmäktige blir det en klar majoritet för socialdemokraterna tillsammans med vänsterpartiet. Miljöpartiet kommer, precis som i landstinget, att samarbeta med det borgerliga blocket. Det står klart efter fredagens regionfullmäktige.

I regionstyrelsen får socialdemokraterna och vänsterpartiet 8 av 13 mandat.Tomas Riste (S) blir ordförande för regionstyrelsen. Förste vice ordförande blir Åsa Johansson (S) Uddeholm och till andre vice ordförande valdes Stina Höök (M).
När det gäller regionfullmäktige får socialdemokraterna och vänsterpartiet får 36 av de 64 platserna i regionfullmäktige.
Moderaterna, Centerpartiet, Folkpartiet, Kristdemokraterna, Sjukvårdspartiet och Miljöpartiet får tillsammans 26 platser.
Sverigedemokraterna får 2 mandat.
Regionfullmäktiges ordförande blir Siw Gidlöf (S) Hammarö och 1:e vice ordförande blir Hans Magnusson (S) Deje. 2:e vice ordförande är Eva Sidenvall (C) Grums.
Alla ledamöter i regionfullmäktige finns i det bifogade dokumentet (Ledamöter och ersättare Regionfullmäktige 2015-2018) och regionstyrelsens och Kollektivtrafiknämndens ledamöter och ersättare finns i det andra bifogade dokumentet.

Kontakt:
Tomas Riste (S)