Nyvald politisk ledning | Region Värmland

Nyvald politisk ledning

[NYHET] Nu är det klart hur Region Värmlands politiska ledning ska se ut fram till år 2018. I regionstyrelsen får socialdemokraterna och vänsterpartiet 8 av 13 mandat. Förste vice ordförande i regionstyrelsen blir Åsa Johansson (S), till vänster i bild. Tomas Riste (S) blir ordförande och till andre vice ordförande valdes Stina Höök (M), till höger på bilden. 

Stina Höök blir nytt regionråd för Region Värmland tillsammans med Tomas Riste som valdes om. Både i regionstyrelsen och regionfullmäktige blir det en klar majoritet för socialdemokraterna tillsammans med vänsterpartiet. Miljöpartiet kommer, precis som i landstinget, att samarbeta med det borgerliga blocket. Det står klart efter Region Värmlands valfullmäktige den 19  december. 

När det gäller regionfullmäktigeplatserna får socialdemokraterna och vänsterpartiet 36 av de 64 platserna. Moderaterna, Centerpartiet, Folkpartiet, Kristdemokraterna, Sjukvårdspartiet och Miljöpartiet får tillsammans 26 platser. Sverigedemokraterna får 2 platser. 
Regionfullmäktiges ordförande blir Siw Gidlöf (S) Hammarö och 1:e vice ordförande blir Hans Magnusson (S) Deje. 2:e vice ordförande är Eva Sidenvall (C) Grums.

Valfullmäktige utsåg också ledamöter och ersättare till Kollektivtrafiknämnden.

Du hittar alla Region Värmlands förtroendevalda i vårt förtroendemannaregister.