Rekryteringen av ny regiondirektör fortsätter

[PRESSMEDDELANDE] Nu tar den nyvalda regionstyrelsen tag i frågan vem som ska bli ny regiondirektör i Värmland. Det innebär att det blir nya samtal med de två tidigare aktuella kandidaterna, förutsatt att de fortfarande är intresserade.

Beslutet skulle ha tagits av den gamla regionstyrelsen i augusti, men de bestämde att beslutet skulle skjutas upp tills den nya regionstyrelsen blivit vald och kommit på plats. Kandidaterna fick då frågan om de ville stå kvar och svaret blev ja.
Under fredagen hade den nya regionstyrelsen sitt första möte, och då utsågs en rekryteringsgrupp som ska träffa kandidaterna och lämna ett förslag till styrelsen.
I rekryteringsgruppen sitter Tomas Riste (S), Stina Hök (M), Åsa Johansson (S), Bjarne Olsson (S) och Ola Persson (C).
Tjänsten som regiondirektör är den enda på Region Värmland som tillsätts av regionstyrelsen.

Den nya regionstyrelsen som helhet består av de här ordinarie ledamöterna:
Linda Larsson (S), Karlstad
Ulric Andersson (S), Munkfors