Klart med ny regiondirektör

[NYHET] Nu är det klart att Lars Christensen blir ny regiondirektör i Värmland. Regionstyrelsens arbetsutskott har fattat beslutet, på uppdrag av regionstyrelsen. Lars Christensen tillträder på måndag, den 9 februari.

– Jag tycker att det känns bra att jag har en enig regionstyrelse bakom mig och ser nu fram emot att få ta mig an de frågor och de uppdrag som Region Värmland har att arbeta med, säger Lars Christensen och fortsätter:
– Framför allt är jag så stolt och glad över att få förtroendet att vara med och leda den här organisationen, som har ett så stort och viktigt uppdrag – att arbeta med Värmlands utveckling!

Även regionråden Tomas Riste och Stina Höök är nöjda med att rekryteringen är klar.

– Vi är glada över att vara eniga om beslutet att ge Lars Christensen det här uppdraget. Lars har en unik kompetens inom området regional utveckling, som kommer vara till stor nytta för regionens framtida utveckling.

Lars Christensen har varit biträdande regiondirektör på Region Värmland sedan 2008. Han har också varit chef för den enhet på Region Värmland som tidigare hette Strategi och analys.

Tidigare arbetade Lars Christensen som Managementkonsult med inriktning mot regionala utvecklingsstrategier och tillväxtfrågor.
Han har också varit projektledare på Centrum för tjänsteforskning på Karlstads Universitet och näringslivssekreterare på Karlstads kommun.