Ungdomar erbjuds unik feriepraktik | Region Värmland

Ungdomar erbjuds unik feriepraktik

[PRESSMEDDELANDE] Är du i gymnasieåldern och vill prova på att arbeta med kultur är det hög tid att söka till årets Drömsommarjobb. Sista ansökningsdagen är den 6 april.

Region Värmland har under många år arbetat framgångsrikt med sommarpraktik för gymnasieungdomar med intresse för dans och film. En uppskattad verksamhet som nu utvecklats genom att lägga till slöjd och

arrangörskap. Målet med Drömsommarjobbet är att erbjuda praktik inom kultur i en miljö som liknar den professionella.

– Att erbjuda den här praktiken är en viktig del av vår verksamhet. Vårt uppdrag är att på olika sätt främja kreativitet och skaparkraft inte minst bland gruppen barn och unga, säger Nina Höjdefors, chef för Kulturcentrum på Region Värmland.

Praktiken leds av de meriterade handledare Christina Ekelund, Erik Torstensson, Gro Westgård, Carl Olof Berg och Anna Nilsson. Praktiken är förlagd till Ungdomens Hus (UNO) i Karlstad och pågår mellan den 22 juni och 18 juli. Arbetet med Drömsommarjobbet 2015 sker i samarbete med Resurscentrum för jämställd tillväxt på Region Värmland.

Kontakta gärna någon av förra årets praktikanter:

Emelie Hahne, tidigare praktikant inom filmen och i år assistent till årets handledare, 076-107 99 27, emeliehahne@live.com

Minda Nilsson, tidigare praktikant inom dansen, 070-574 80 30, mindanilsson@hotmail.com

KONTAKT:

Anna Nilsson, Koordinator, 054-701 10 70, anna.nilsson@regionvarmland.se

Region Värmland arbetar för ett skönare liv i Värmland. Målet är tillväxt och hållbar utveckling.