Kvarnström tar med soffan till Värmland | Region Värmland

Kvarnström tar med soffan till Värmland

[PRESSINBJUDAN]: Kenneth Kvarnström är en av Nordens främsta koreografer inom den samtida dansen. Jonas Nordberg är lutenist och tillhör den nya generationen av spännande musiker inom fältet av knäppinstrument nu kommer de till Värmland och Medborgarhuset i Säffle med sin föreställning Sofa(r).

Kenneth Kvarnströms och Jonas Nordbergs samarbete har utvecklats under några år och resulterat i flera föreställningar.

l Sofa(r) gör Kvarnström comeback och Norberg debut som dansare. I föreställningen ger de en inblick i en musikers och en koreografs vardag och arbete. Ett samtal om konsten, föreställningar och om vad som är viktigt förs i en soffa mitt på scen och varvas sedan med dans och musik.

På fredag förmiddag efter föreställningen håller Kvarnström workshop med länets dansverksamma. Musiken under workshoptillfället spelas live, även då av Jonas Nordberg.

Tid: torsdag 21 maj kl. 19.00

Plats: Medborgarhuset i Säffle

Kontakt och pressbiljetter:

Håkan Mayer, Dansutvecklare på Kulturcentrum, Region Värmland
hakan.mayer@regionvarmland.se , 070-316 40 85

Fakta Kulturcentrum

Kulturcentrum är en del av Region Värmland. Där ingår dans, film, biblioteket, slöjd, kultur i skolan samt Ung kultur möts (UKM).

Bild: Jonas Nordberg

Foto: Kenneth Kvarnström