Ny ansvarig för Bokmässan i Göteborgs värmlandsmonter och Värmländska bokmässan

[PRESSMEDDELANDE] : Från och med nästa år kommer Värmlandsmontern och Värmländska bokmässan att arrangeras av Kulturcentrum på Region Värmland. Ricky Andreis har fr o m den 1 september anställts som projektledare event och kommer att ansvara för mässorna.

Anita Andersson på Värmländska Författarsällskapet har på ett mycket förtjänstfullt sätt i många år ansvarat för bokmässorna på uppdrag av Region Värmland. Hon ordnar även höstens bokmässor och därefter har hon valt att trappa ner. Därmed tar Kulturcentrum över ansvaret.

– Ricky Andreis har en lång och gedigen erfarenhet inom kultursektorn och vi är mycket glada för den kompetens han kommer att tillföra, säger Nina Höjdefors, chef på Kulturcentrum. Ett litet axplock från meritlistan är att han har jobbat som projektledare för Frödingjubiléet 150 år samt som manusförfattare och regissör. Bland annat har han regisserat Maj Bylocks bok Solstenen. Nu närmast kommer Ricky Andreis från Karlstads kommun där han arbetat som kultursekreterare på kultur- och fritidsförvaltningen.

Inledningsvis kommer Ricky Andreis att sätta sig in i hur Värmlands författarsällskap och andra litterära organisationer, länets förlag och författare har arbetat med bokmässorna. Det är viktigt att vi fortsätter att utveckla mässorna i dialog med dem.

Kontakt:
Nina Höjdefors, chef Kulturcentrum 054-701 10 50