Mord och matte i Arvika | Region Värmland

Mord och matte i Arvika

[NYHET] Ett mystiskt meddelande på en mordplats – så börjar TV-serien Mattemorden, som Region Värmland har samproducerat och som har spelats in i Arvika. Onsdagen den 2/9 är det premiär i SVT1, SVT24 och på UR Play.

I en liten stad någonstans i Sverige hittas en kvinna mördad tillsammans med ett kryptiskt meddelande. Kriminalare Esther (EvaMaria Oria) och matematikern Ronnie (Jakob Hultcrantz Hansson från Värmland) ska tillsammans försöka lösa mordmysterium genom matematiska koder. UR:s nya dramaserie Mattemorden ska väcka nyfikenhet och intresse för ämnet matematik hos en vuxen publik.

Värmländska filmarbetare och skådisar

Dramaserien Mattemorden är en samproduktion mellan UR och produktionsbolaget Fundament Film, som tidigare bland annat gjort 30 grader i februari. Region Värmland har stöttat produktionen med totalt 400 000 kronor.

– Det här har lett till flera arbetstillfällen för värmländska filmarbetare och skådespelare, och det har gett erfarenheter som behövs inför framtida filmande i Värmland, säger Nina Höjdefors, chef för Kulturcentrum på Region Värmland.

Att stödja utvecklingen inom bland annat film är ett av Region Värmlands uppdrag, och syftet är i förlängningen att stärka utvecklingen av berättartraditionen och av livskvaliteten i Värmland.

Premiär i SVT och på UR Play

TV-serien Mattemorden består av 8 avsnitt x 30 minuter och har premiär onsdag 2 september kl 21.30 i SVT24 och på UR Play.

Serien är producerad av Lars Petterson och  Alexander Barth. Den regisseras av Alexander Barth tillsammans med Gustav Öhman Spjut.

I huvudrollerna ser vi värmlänningen Jakob Hultcrantz Hansson samt EvaMaria Oria, Elsa Granzow och Robert Hannouch.

Bild på Nina Höjdefors

Nina Höjdefors

Chef, Kulturutveckling

Avdelningen för kulturutveckling

054-701 10 50

nina.hojdefors@regionvarmland.se

Bild på Josef Nyberg

Josef Nyberg

Konsulent

Avdelningen för kulturutveckling

Filmproduktion

054-701 10 83

070-516 30 22

josef.nyberg@regionvarmland.se