Årets Värmlandsförfattare presenteras | Region Värmland

Årets Värmlandsförfattare presenteras

[PRESSINBJUDAN] På torsdag tillkännages Årets Värmlandsförfattare och Region Värmlands litteraturstipendiater. Tillkännagivandet görs av regionrådet Stina Höök på Bokmässan i Göteborg. 

Priset Årets Värmlandsförfattare har delats ut sedan 2003, och bland tidigare pristagare finns Inger och Lasse Sandberg, Lars Andersson och Helene Tursten. Region Värmlands litteraturstipendium är på sammanlagt 60 000 kronor och går till minst två och högst fem verk ur det senaste årets utgivning av litteratur med Värmlandsanknytning.

Priset och stipendiet delas ut för att uppmuntra utvecklingen av litteraturen och berättartraditionen i Värmland, något som är ett viktigt mål i utvecklingsstrategin för Värmland – Värmlandsstrategin. Tillkännagivandet av vilka som får pris och stipendier görs klockan 10.30 på torsdag i Göteborg. Själva utdelningen av pris och stipendier sker dock senare – på Värmländsk bokmässa i Karlstad i november. 

Tid: torsdag 24/9 kl 10.30

Plats: Värmlandsmontern, Bok & Biblioteks-mässan, Göteborg

Program Värmlandsmontern 2015

Bild på Nina Höjdefors

Nina Höjdefors

Chef, Kulturutveckling

Avdelningen för kulturutveckling

054-701 10 50

nina.hojdefors@regionvarmland.se

Bild på Maria Östergren

Maria Östergren

Kommunikatör

Kommunikationsstaben

Tjänstledig